Час приготування: 60 хв

ИНГРЕДІЄНТИ:
Класичний або дрібний булгур ТМ «ОЛІМП» - 200 г
Фарш з яловичини або телятини- 1 кг
Цибуля - 2 шт
Морква - 1 шт
Томатна паста - 1 ст. л.
Стиглі помідори - 3 шт
Яйце - 1 шт
Лавровий лист - 2 шт
Мелений коріандр (за бажанням) - ½ ч.л.
Мелена суміш перців - ½ ч.л.
Сушений часник - ½ ч.л.
Борошно для панірування
Рослинна олія

Приготування:

Булгур зваріть у 2 склянках гарячої води. Остудіть. Цибулю дуже дрібно наріжте. Змішайте булгур, фарш і половину цибулі. Додайте яйце, половину коріандру і суміші перців, часник та сіль. Добре перемішайте. Сформуйте тефтелі. Викладіть на дошку і поставте у холодильник на 30 хвилин. Обваляйте тефтелі в борошні й обсмажте. Моркву натріть на тертці. У глибокій сковороді або казанку з товстим дном обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву, спеції і через пару хвилин - томатну пасту. Помідори наріжте кубиками і подрібніть в блендері. Коли морква підсмажиться, додайте помідори, гарячу воду, посоліть. У киплячий соус покладіть тефтелі. Тушкуйте під злегка відкритою кришкою пів години. Рекомендуємо подавати з картопляним пюре. Смачного!